ÜRÜNLER/HİZMETLER > Strafor-Dow

ATERBOARD STRAFOR
Yapıların ısıtılmasında ve soğutulmasında, enerji ve yakıt giderlerinden tasarruf sağlamak amacıyla ısı yalıtımı yapılması gerekmektedir. Yapılara uygulanacak ısı yalıtımı, yatırım maliyeti yüksek gibi görünsede, ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlayacağından, 1.5 - 2.5 ısıtma dönemi içerisinde yatırım maliyetini amorti edecektir ve yapı ömrü boyunca ısı yalıtımı sağlayacaktır. Kısaca ısı yalıtımının amacı, yazın sıcak, kışın ise soğuk havanın içeriye girmesini engellemektir. Isı yalıtımı uygulanmış yapı yüzeylerinde terleme (nem) sonucu küflenme ve siyah lekeler oluşmaz, sıva yada boya kabarmaz. , ATERBOARD markasıyla (yüksek ısı yalıtımına sahip) 'Yapılarınızın Isı Yalıtım Levhası 'nı sizlere sunmaktadır. Polistren taneciklerininş şişirilmesi ve enjeksiyon kalıp sistemi ile kaynaşması yöntemiyle 24-30 kg/m³ yoğunluklarında, 50x100 cm ve 60x120 cm ebatlarında, 2-3-4-5-6 cm kalınlıklarında Standart ve Teras tipi olmak üzere üretilen ATERBOARD, özel dizaynı ile çeşitli ısı yalıtım uygulamalarında kolaylık sağlamaktadır.
ATERPOR STRAFOR LEVHA

ATERPOR, polistren taneciklerinin şişirilmesi ve kalıp sistemi ile kaynaşması yöntemiyle üretilir. Mükemmel ısı yalıtımı özelliği ile yapıların çatı, duvar ve bodrumlarında kullanıldığında, tüm yapıyı termos gibi sarar. Kışın ısıtma, yazın soğutma giderlerini düşürerek işletme masraflarının bu önemli parametrelerini en aza indirger. Az yakıt kullanımı sonucunda da çevre kirliliğinin artmasını engeller. ATERPOR, ayrıca mükemmel ses yalıtımı malzemesidir. Çeşitli kaynaklardan oluşan sesleri iletmediği gibi darbe seslerini de bünyesinde absorbe eder. Bu özelliği ile asansör ve merdiven gibi yapıların vazgeçilmez bölümlerinde oluşan darbe seslerini de önlemek için kullanılır.

 

Özellikleri:

 

 

·  Çok ekonomik bir malzemedir.

·  Çok hafif malzeme olmasına rağmen çok yüksek mukavemete sahiptir.

·  Zamanla izolasyon özelliğini yitirmez.

·  Çok düşük su absorbsiyon değerine sahiptir.

·  Darbe emici özelliğe sahiptir.

·  CFC gibi zehirli gazlar içermez.

·  Bakteri üremesine karşı dirençlidir.

·  DIN 4102 standartına göre B1 sınıfı alev yürütmez tipte olduğu için yangın dayanımı yüksektir.

·  Yaşlanmaz, bu nedenle de çürümez ve zaman içerisinde ve zaman içerisinde yalıtım değerini kaybetmez.

·  İstenilen şekilde kolayca kesilebilir.

·  Üzerine boya ve baskı yapılabilir.

 

 

Kullanıldığı Yerler:

 

 

·  Her türlü bina ve yapıların ısı ve ses yalıtımında,

·  Soğutma tesislerinde, soğuk hava depolarında ve ticari depolarda,

·  Hafif prefabrik yapı elemanlarında,

·  Dilatasyon ve derelerde,

·  Zemin betonunun yalıtımında ve boncuk haliyle beton içerisinde,

·  Perde duvar, kolon ve kiriş yalıtımında,

·  Kümes hayvancılığı ile küçük ve büyükbaş hayvancılığın çatı ve duvar yalıtımında

·  Dekorasyon, kartonpiyer işlerinde ve parke altında,

·  Maket ve oyuncak yapımında,

·  Çay ve tütün kurutulmasında, mermer taşınmasında,

DOW EXPANDE POLİSTREN LEVHA

  ÖZELLİKLERİ:

  • mükemmel ve sürekli ısı yalıtım özelliği,
  • suya karşı mükemmel direnç ve sıfır kapilerite,
  • dona karşı dayanım,
  • yüksek ve uzun süreli basma mukavemeti,
  • yüksek elastik modülü,
  • kullanım yerine uygun optimum su buharı difüzyon direnci.

 

ISI YALITIMI - ÖNEMİ ve FAYDALARI

Yapılarda ısı yalıtımı enerjiden tasarruf sağlayarak gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltıp çevre kirliliğini önler duvar, ısı köprüleri, zemin ve tavan yüzey sıcaklıklarının iç konfora olduğu kadar yapı kabuğu üzerinde de önemli etkileri vardır. Yeterli yalıtım yaşam kalitesine katkıda bulunur ve bina kokusunun korunmasına yardımcı olur. Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlar da mümkündür. Isı köprülerinde yoğuşma, rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile etkili bir şekilde önlenebilir. Bina yalıtımı yapılırken ısı kaybına müsait geniş yüzeylerin (duvarlar, çatı, zemin) yanı sıra muhtemel ısı köprülerine de ( subasman, kirişler, lento, radyatör muhafazaları, parapetler, donatılı beton sütunlar, pencere denizlikleri, pencereler arasındaki taşıyıcılar, duvar dış köşeleri, duvar birleşim yerleri) gereken önem verilmelidir. Isı köprülerinin yalıtılmaması ciddi miktarda ısı kaybına neden olmanın yanı sıra yoğuşma, küflenme, çatlak oluşmasına yol açar.

Eğer bir fayda-maliyet karşılaştırması yapılırsa, ısı yalıtımı hem ekolojik hem de ekonomik açıdan yararlı ve çok kısa sürede geri kazanınla bir yatırımdır.

Bununla birlikte inşaatın fiziksel ve teknik prensiplerinin incelenmesi ve yüksek kalitede uygun yalıtım malzemesinin kullanımı önemlidir.

STYROFOAM Yalıtım Çözümleri

Yapılarda verimli bir ısı yalıtımı için:
- Isı köprüleri,
- Su basman,
- Cephe dolgu duvarların (dış, iç veya sandviç duvar) yalıtılması gerekmektedir. Herhangi bir sıvalı, yapıştırmalı bitişikte (seramik fayanslar vs. gibi) ve iki duvar arası uygulamalarda etkili bir ısı yalıtımı için STYROFOAM çözümleri, pürüzlü veya oluklu ve pürüzü, zırhlı yüzey seçenekleri ile aşağıdaki ürünleri sunmaktadır.
- SHAPEMATE IB, STYROFOAM IB, FLOORMATE 200, mavi ekstrüde polistren levhaların temel özellikleri homojen. Kapalı hücre yapılarının olması ve bu üstün özellikler sayesinde geniş bir uygulama yelpazesine sahip olmasıdır.

STYROFORM ürünlerinin avantajları:
- Sürekli, yüksek ısı yalıtım özelliği,
- Su emmemesi,
- Donma-çözülme dayanımı,
- Yüksek basma ve eğilme mukavemeti,
- Yüksek su buharı geçirgenlik direnci,
- Boyutsal kararlılık,
- Hafif olması,
- Her türlü hava şartlarında süratli ve kolay uygulanabilir olması,
- Visko/elastik/ mukavemetli davranışı,
- Çürümemesi.

© 2005 Copyright Baltaş Çatı Kaplama San. Tic. Ltd. Şti.
Design by 3T Bilişim